Enamel dots – test nummer 2

Om man inte har lust att smälta plast i sin ugn (pärlplattepärlor eller andra plastpärlor) så finns det lite andra sätt att göra enamel dots. Under ett par dagar har jag testat att göra dots av Paper Pens från Viva. Med sådana så går det att göra snygga dots direkt på ett PL-kort. Men det tar lång tid innan det torkat. Så en variant är att göra dotsen vid sidan om och sedan limma fast med på projektet. Enkelt!

… nja! Mitt första försök gick åt skogen. Testade på en platsficka… plasten drog ihop sig då dotsen torkade. Typiskt obra! 😀 Nästa försök gjorde jag på en glasskiva. Det gick bättre.

IMG_4233

Dotsen lossnade från glaset. De är lite mjuka och går att böja. Sen är de snyggt runda… meeeeen… vad är det för en irriterade grop i mitten av alla dots?!?!??! Inte ok! Troligtvis kommer inte de här dotsen heller att sparas… men det var ett lärorikt test!

Advertisements

One thought on “Enamel dots – test nummer 2

  1. Har du testat att smälla till dom underifrån när du smält dom? Jag har iof bara håller på med liquid pearls men jag hade ett teflonunderlögg från ranger (borde funka med bakpapper) och när den är flytande smälla till den lite med fingret då blir den rund och fin. Kanske funkar på enamel också?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s